La importància dels «soft skills»

  • por

Fa uns dies us parlàvem de la importància de les relacions de qualitat per cuidar el nostre benestar. No sempre és fàcil construir relacions de qualitat i tot sovint les dinàmiques del dia a dia encara ens ho posen més complicat. Tanmateix, hi ha habilitats que podem entrenar i que ens faciliten construir relacions positives. De fet, en l’àmbit laboral i dels recursos humans és un tema que fa temps que s’observa. Al món anglosaxó s’ha parlat dels «soft skills», (és a dir, les «habilitats toves» o interpersonals) en contrast amb les «hard skills» («habilitats dures» o tèncniques). Són habilitats que van més enllà del coneixement i habilitats tècniques que aporten les persones que formen part de les organitzacions i que, malgrat ser difícils de quantificar, les habilitats interpersonals poden ser entrenades.

Alguns exemples d’aquestes habilitats són la comunicació assertiva, l’escolta activa, la creativitat, el pensament crític, capacitat de cooperar i treballar en equip, l’adaptabilitat…

La rellevància d’aquestes habilitats no sempre s’ha pres en consideració, però en un moment històric on el coneixement està a l’abast de tothom amb un toc de dit, cada vegada es comencen a tenir més en consideració les habilitats interpersonals. A més, tal com dèiem ens faciliten la construcció de relacions positives amb el nostre entorn, ja sigui a nivell familiar, d’amistat o laboral.

Algunes d’aquestes habilitats les treballem des de la mediació, perquè faciliten un afrontament col·laboratiu dels conflictes. Estigueu atents/es al blog i a les nostres xarxes, on anirem donant algunes claus per entrenar aquestes habilitats. Si voleu un entrenament, podeu contactar amb nosaltres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *