3 claus per la comunicació assertiva

  • por

Una de les habilitats que entrenem des de La Nova Miranda per a la prevenció i afrontament de conflictes és la comunicació assertiva.

Però què és, l’assertivitat? Principalment podríem dir que hi ha tres tipus d’estils comunicatius: agressiu, passiu i assertiu. L’assertiu és aquell que ens facilita trobar l’equilibri entre «jo» i els altres. Perquè l’essència de l’assertivitat és, en el fons, l’empatia (amb els altres i amb un mateix). Consisteix en observar-nos i veure com estem, contemplant els nostres sentiments i necessitats, per a continuació poder elaborar peticions o propostes actives i concretes.

Així doncs, hi ha tres passos clau de la comunicació assertiva:

  1. Observació neutra de la situació
  2. Expressió de sentiments i necessitats
  3. Petició concreta

Promovem l’assertivitat tant en prevenció de conflictes com en un procés de mediació, fomentant el respecte i l’empatia, especialment quan la relació entre les parts ha de continuar al llarg del temps. El seu ús aporta beneficis en quant a treballar la confiança i les relacions positives amb els demés.

A La Nova Miranda entrenem la comunicació assertiva en alguns dels nostres serveis, si vols saber-ne més contacta amb nosaltres!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *